De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Woon- en interieurtrends 2023

In 2023 zijn comfort, natuurlijke materialen, organische vormen en duurzaamheid de belangrijkste trends in de woon- en interieurwereld. Hiermee ben je weer helemaal up-to-date en kun je weer een frisse start maken in je huis of oude stijlen met nieuwe combineren. Wat vind jij van deze trends? Welke ga jij toepassen in jouw interieur?Comfortabele materialen

Comfort staat centraal in 2023 en dit is terug te zien in de materialen die worden gebruikt in interieurs. Denk aan zachte stoffen, zoals wol en velours, die een gezellige en knusse sfeer creëren.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen, zoals hout, leer en steen, zijn nog steeds erg populair. Dit komt doordat ze de ruimte een warm en aardig gevoel geven en tegelijkertijd duurzaam zijn.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk aandachtspunt in 2023. Dit betekent dat er wordt gezocht naar materialen die milieuvriendelijk zijn en lange tijd meegaan. Bovendien zijn er steeds meer producten die energiebesparend zijn, zoals LED-verlichting en slimme thermostaten.

Kleuren

Rustige, aardse kleuren, zoals groen, bruin en beige, zijn populair in 2023. Dit komt omdat ze rust uitstralen en een natuurlijke uitstraling hebben. Opvallende kleuren, zoals geel en oranje, worden gebruikt als accenten om de ruimte op te fleuren.

Technologie

Technologie speelt steeds meer een rol in de woon- en interieurwereld. Er zijn steeds meer slimme producten op de markt, zoals slimme verlichting en spraakgestuurde apparaten, die het leven gemakkelijker maken en bijdragen aan het comfort in huis.

Organische vormen
Tot slot een nieuwe trend waarbij organische vormen centraal staan. Denk aan accessoires, maar ook meubels ronde vormen of kegelvormen. Het geeft een unieke en speelse twist aan je interieur en wordt dan ook steeds meer omarmd. Denk aan een spiegel in een ovale vorm of aan een tonvormige fauteuil. Wat ook een erg leuk organisch item is, is een elementenbank. Deze banken (met ronde vormen) bestaat uit losse delen en is op verschillende manieren in elkaar te zetten. Ze kunnen zelfs gecombineerd worden met andere kleuren en vormen. 

De woon- en interieurtrends van 2023 zijn gericht op comfort, natuurlijke materialen en duurzaamheid. Wat vind jij van deze trends? Welke trends ga jij toepassen in jouw interieur?