De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: staycation

Thuis blijven tijdens de vakantie, in het Engels bestaat er een heerlijk en allesomvattend woord voor: staycation. Een vakantie in eigen huis, tuin en regio kan best een toppertje worden. Vakantie vieren en de batterijen weer opladen, hoeft niet per se synoniem te zijn van (verre) reizen. Lees hier meer leuke ideetjes voor vakantie in eigen huis.

Denk om te beginnen aan de voordelen: je verliest geen tijd door naar je bestemming te rijden/vliegen en terug te keren, je spendeert geen geld aan overnachting (hotel, vakantiehuis, camping of een andere accommodatie) en je betaalt je niet blauw aan transport. Je bent niet uitgeput of gestresseerd door een vermoeiende vlucht, drukke wachtrijen, een lange autorit of files en je moet geen valiezen pakken en uitpakken. Er zijn geen ‘storende elementen’ zoals lawaaierige hotelgasten of middelmatig logeercomfort dat niet beantwoordt aan je verwachtingen (en de prijs die je ervoor betaald hebt). Alleen het weer kan tegenvallen wanneer je in Nederland blijft ... 
123-HD-staycation-museum-07-17.jpg

Enkele suggesties

Om je staycation alle kans op succes te geven, kan je dezelfde dingen doen als tijdens een geslaagde vakantie in andere oorden. Met andere woorden: Ga je op reis elke dag uit eten, doe dat dan ook tijdens je staycation. Is luieren of lezen je enige activiteit, idemdito. Het is vakantie, vergeet dat niet, en daarbij horen woorden als ontspannen, plezier beleven en genieten. Maar je kunt tijdens zo'n staycation ook eens uit je comfortzone treden en genieten van 'onontgonnen terrein'. 


We geven je graag enkele suggesties:

 

  • Ga voor cultuur.
  • Geniet van de pracht van de natuur. 
  • Laat je onderdompelen in de vibes van feesten, festivals en happenings: 
  • Lekker luieren mag. Maak je huis of tuin gezellig en geniet van een mooi boek met een lekker drankje binnen handbereik.
  • Organiseer een picknick of BBQ voor je vrienden of familie.
  • Ook housesitting of huisruil zijn opties die het overwegen waard zijn.
  • Maak tijd voor family quality time
  • Maak een project af dat al zo lang op je programma staat

    Lees meer leuke ideeën op http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=24247