De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Hangmatten

Hangmatten: We Love Them! Waarom? Omdat er niets op de wereld relaxter is dan een hangmat. De vrijheid die je voelt wanneer je ligt te dommelen in een hangmat is fenomenaal. Breng zon, palmbomen, vrijheid en luiheid in je tuin door een hangstoel of hangmat op te hangen. Waar je de mooiste koopt lees je hier.

Hangmatten

De hangmat is een sublieme uitvinding van de Taíno indianen die leefden op Cuba, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. De indianen gebruikten de hangmat niet om in te luieren, maar om in te slapen. In die tijd werd de hangmat “hangmak” genoemd wat weer afstamde van “hamaca”. In de loop van de tijd is het “hangmat” geworden zoals wij het vandaag de dag nog steeds kennen.

De hangmat komt dus van mensen uit het Caribisch gebied. Columbus (je weet wel, die ontdekkingsreiziger die Amerika heeft ontdekt) heeft de hangmat waarschijnlijk meegebracht naar Europa waar de hangmat is verwesterd.

Zo is de hangmat na aankomst in Europa bijvoorbeeld voorzien van spreidstokken die de hangmat opengevouwen houdt. Hierdoor ontstaat een soort van bed. Tegenwoordig chilt een groot deel van de Europese bevolking nog steeds met enige regelmaat in een hangmat. Net zoals de bewoners rondom de Middellandse zee dat nog steeds doen overigens.

HangmatWereld.nl  

Bij HangmatWereld.nl houden ze van hangmatten en Hangstoelen! Hangmat Wereld heeft alle hangmatten en hangstoelen op voorraad dus kunnen ze daar regelmatig even een hangmatje 'testen'. Momenteel zijn er veel verschillende soorten hangmatten die ze allemaal in het assortiment hebben opgenomen. 

 

'Bossanova' Champagne hangmat 

Op www.hangmatwereld.nl vind je de mooiste hangmatten, bijvoorbeeld de 'Bossanova' Champagne hangmat (€ 249,90). Deze familie hangmat 'Bossanova' is gemaakt van pure, hoge kwaliteit katoen. Dankzij de speciale diagonale manier van weven volgt de hangmat de contouren van je lichaam, waardoor het zeer comfortabel ligt. Bossanova is afkomstig uit Brazilië, een land dat bekend staat om zijn traditionele hangmatkunst. De ophangkoorden zijn met de hand gemaakt. Dit oogt niet alleen mooi, maar het grote aantal ophangkoorden draagt bij aan een betere verdeling van het gewicht.