De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Dakisolatie

Sneeuw op je dak is een ideale isolatiecheck. Koning Winter is de perfecte assistent bij de isolatie van je woning. Zo zie je bij oudere slecht geïsoleerde woningen dat de sneeuw op de daken vaak als snel verdwijnt. Ook voor nieuwbouwhuizen is sneeuw een handige check op warmteverlies door isolatiefouten. Lees verder om te leren hoe je je dakisolatie optimaliseert.

Van alle energiebesparende maatregelen is het isoleren van het dak ongetwijfeld één van de meest rendabele ingrepen. Aangezien warmte stijgt, kan er maar liefst 25% van de warmte verloren gaan wanneer er geen dakisolatie geplaatst is. Dakisolatie kun je op verschillende manieren toepassen. Je kunt kiezen voor isolatie aan de buitenzijde, isolatie aan de binnenzijde of voor een effectieve zoldervloer of plafondisolatie. Een goede investering die zich in de winterperiode terugbetaalt. Op www.dakisolatie-advies.nl kom je alles te weten over dakisolatie prijzen, premies, materialen en zoveel meer. 

 

 


Hoe kan ik mijn dak isoleren?

1) Dakisolatie langs binnen
Het dak isoleren langs de binnenzijde behoort tot de goedkoopste mogelijkheden van dakisolatie. Vooral minerale wollen zoals rots- en steenwol worden vaak voor deze isolatiewijze gebruikt, maar ook isolatieplaten zijn mogelijk. De plaatsingswijze van het isolatiemateriaal is afhankelijk van de dakconstructie. Een van de mogelijkheden is om de dakisolatie tussen de kepers te plaatsen. Dan blijft het ruimteverlies beperkt.

2) Dakisolatie langs buiten
Een dak langs buiten isoleren gebeurt vooral bij het herstellen of vernieuwen van de dakbedekking. Deze methode is handig als de kamer onder het dak al afgewerkt is omdat de afwerking dan niet veranderd moet worden. Dakisolatie langs buiten plaatsen voorkomt ruimteverlies binnen, maar is wel duurder dan dakisolatie langs binnen.

3) Zoldervloer isoleren
Als je de zolder bijvoorbeeld enkel als opslagruimte gebruikt en dus niet verwarmt, kan je ook de zoldervloer isoleren. Het volume dat onder het isolatiemateriaal beschermd wordt, is dan kleiner. Zo kan je efficiënter verwarmen. De isolatiemethode voor de zoldervloer is afhankelijk van het type vloer: voor holle vloeren gebruikt men vaak glaswol, voor massieve vloeren vaak drukvaste isolatieplaten.

Bron:  https://www.dakisolatie-advies.nl