Friday Free: wonen tussen de miljonairs

Ben je op zoek naar een nieuwe stek, en woon je graag op stand? Goed nieuws: het aantal vermogende mensen in deze regio is flink toegenomen, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In één jaar tijd steeg het aantal miljonairs in de veertien Twentse en de vier Achterhoekse gemeenten met 400. Dat is een stijging van bijna tien procent! Lees hier in welke Twentse gemeenten de meeste miljonairs wonen.

Afbeeldingsresultaat voor miljonairshuishouden 

Op Tubantia vindt je een mooie kaart met het aantal miljonairshuishoudenper gemeente. 

De gemeente Tubbergen telt relatief gezien de meeste miljonairs van deze regio. Ruim 4 procent van de inwoners heeft een vermogen van een miljoen euro of meer. In totaal telt Twente 3.900 miljonairs.

Het aantal vermogende mensen in deze regio is flink toegenomen, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In één jaar tijd steeg het aantal miljonairs in de veertien Twentse en de vier Achterhoekse gemeenten met 400. Dat is een stijging van bijna tien procent.

Verdubbeling
Nederland telt het grootste aantal miljonairs sinds 2006. Ons land telde op peildatum 1 januari 2016 ruim 112.000 miljonairs, een verdubbeling ten opzichte van tien jaar eerder.

Een miljonairshuishouden heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld.

Enschede en Hengelo
Enschede telt 600 miljonairs, tegenover 300 in Hengelo. Omgerekend naar inwoneraantal ligt het aantal miljonairs er flink lager dan in andere Twentse gemeenten.

 Bron: https://www.tubantia.nl/regio/in-deze-twentse-gemeente-wonen-de-meeste-miljonairs~afa51e69/  

Laatste nieuws

KERSTACTIE

Op sky-radio spelen ze al elk uur kerstliedjes, wie kinderen heeft zal vast al een wensenlijstje onder de neus gekregen hebben en wie heeft er nog niet nagedacht over wat er dit jaar op tafel wordt geserveerd?! Voor veel gezinnen in Almelo zijn die gedachten anders. Zij hebben al moeite om hun dagelijkse boodschappen bij elkaar te sprokkelen en zijn afhankelijk van de hulp van Stichting De Helpende Hand.

Dit gegeven is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Er is geen land ter wereld dat zo veel vrijwilligerswerk doet en wij zetten deze mooie traditie rond de kerstdagen graag voort!

Doet u –net als wij- ook mee?

Wilt u ons helpen Stichting De Helpende Hand te ondersteunen tijdens de kerstperiode?

Stop één van de volgende boodschappen in de verhuisdoos!

Of vul hem helemaal!

Welke boodschappen mogen er o.a. in de verhuisdoos?

 • Pasta
 • Rijst
 • Blikgroente
 • Blikken vlees
 • Houdbare zuivel in pakken
 • Koffie/thee
 • Aardappelpuree (pak)
 • Houdbaar broodbeleg (jam, pindakaas, hagelslag, pasta, stroop)
 • Bakolie/olijfolie
 • Vruchtensap in pak
 • En natuurlijk houdbare (kerst)lekkernijen

Een verhuisdoos is af te halen op werkdagen vanaf woensdag 5 december tussen 10.00-17.00 uur bij ons kantoor aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein 27 te Almelo. U kunt de gevulde verhuisdoos of een aantal boodschappen bij ons op kantoor afgeven tussen 10.00 en 17.00 uur. Indien u niet in de gelegenheid bent om de verhuisdoos af te geven komen we deze na een telefoontje of mail graag bij u ophalen.

Op donderdag 20 december om 16.00 uur stopt de inzamelactie. Op vrijdag 21 december zullen we alle ingeleverde dozen aanbieden aan Stichting De Helpende Hand.

Wij rekenen op uw medewerking en hopen dat u allen bereid bent te helpen. Samen veel mensen helpen die gebruik (moeten) maken van de hulp van Stichting De Helpende Hand is toch een mooie kerstgedachte?

Hebt u vragen? Bel tussen 10.00 en 17.00 uur met ons kantoor op 0546-455631.

Hartelijk dank voor uw inzet namens

Team De Makelaar van Twente

Michelle Aarninkhof, Roelie Lunenborg, Irma Molenaar, Ivo van Ommen, Eva Roos, Jeannette Speijer

Recent bekeken