De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Tranquil Dawn, de kleur van 2020

Elk jaar vertalen Flexa-kleurexperts wereldwijd opkomende trends naar een nieuwe Kleur van het jaar. Voor 2020 is dat Tranquil Dawn. Ontdek hoe deze prachtige kleur en de vier complementaire kleurenpaletten kunnen worden gebruikt om jouw huis om te toveren. Ontdek wat de achterliggende inspiratie is voor Tranquil Dawn, en hoe deze kleur de sfeer in jouw huis compleet kan veranderen.

Klaar voor Kleur met Tranquil Dawn

Elk jaar komen Flexa-kleurspecialisten van ons Global Aesthetic Center, internationale designexperts en architecten bij elkaar om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken waar we allemaal mee te maken zullen krijgen. Vervolgens gaan we aan de slag om deze inzichten te vertalen naar één hoofdkleur voor 2020, die huizen over de hele wereld zal gaan kleuren. Vanuit deze Kleur van het Jaar creëren we vervolgens vier prachtige paletten met een sfeer en stijl die iedereen zullen aanspreken.

In 2020 gaat er een nieuw decennium van start. Een nieuw begin. Onze wereld wordt steeds hectische en digitaler. We voelen een drang naar bezinning en hartelijkheid. Onze kleurexperts hebben zich daarom laten inspireren door de kleuren van het cf20_color_of_2020_living_roomochtendlicht en als verwijzing naar een rustige dageraad de nieuwe tint Tranquil Dawn ontwikkeld.


Deze veelzijdige Kleur van het Jaar 2020 lijkt te veranderen op basis van de tinten waar deze mee wordt gebruikt. Het effect is heel anders binnen warme, neutrale, zachte of felle paletten. Tranquil Dawn ligt net als de vluchtige ochtendlucht in het midden tussen groen, blauw en grijs. De perfecte kleurtrend voor 2020.

Laten we kijken hoe de Kleur van het Jaar 2020, Tranquil Dawn, je huis kan veranderen.

Door de Kleur van het Jaar 2020 te combineren met zachte zandtinten creëer je een relaxte woonkamer

De Kleur van het Jaar 2020, Tranquil Dawn, verandert subtiel van tint wanneer deze wordt gebruikt met verschillende kleurpaletten. In de bovenstaande afbeelding wordt de kleur gebruikt met zandtinten om zo een ontspannen, heilzame ruimte te creëren, waarin de nadruk ligt op welzijn en positieve interacties. De zachte, gezellige kussens en kleedjes, warme houtelementen en verkwikkende binnenplanten maken deze luchtige look helemaal af.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
F8.12.71
G4.05.81

Dankzij het zwart en wit springen de felle kleuren in deze keuken volgens de kleurtrends van 2020 echt in het oog

cf20_color_of_the_year_2020_kitchen


In deze keuken wordt cool en zelfverzekerd gebruik gemaakt van kasten in grafietzwart, witte tafelbladen en een felgele muur. Het contrast met de rustige strook Tranquil Dawn zorgt voor een aantrekkelijk geheel. In deze combinatie krijgt de Kleur van het Jaar 2020 een lichtvoetig pasteleffect, voor een look met meer diepte.

Met kleurrijke meubels en speelse accessoires creëer je een vrolijke, zonnige sfeer.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
VN.02.67
F9.44.69
T7.05.25

Een kalme, rustige slaapkamer met de Kleur van het Jaar 2020

cf20_colour_of_the_year_2020_bedroom

Deze slaapkamer is de perfecte remedie voor het chaotische leven van tegenwoordig. Het leven van alledag is hier teruggebracht tot een prachtig simpele basis. De wanden zijn geschilderd in de Kleur van het Jaar 2020, Tranquil Dawn. Doordat zowel de wand als het plafond in deze kleur zijn geschilderd, vormt de tint een ingetogen, minimalistische omlijsting om en hemel boven het bed.

Pure materialen zoals linnen, hout en marmer in hun natuurlijke staat maken het geheel tot een kamer waarin je echt tot rust kunt komen.

Welke kleuren?

Tranquil Dawn
CN.02.38
T3.04.12

Maak een warme, beeldende woonruimte met de kleurtrends van 2020

cf20_2020_color_trends_living_room

In deze warme en creatieve woonruimte komen rijke, verzadigde kleuren zoals bladgroen en groenblauw samen tot een intens geheel. De Kleur van het Jaar 2020, Tranquil Dawn, speelt in dit palet een kalmerende rol als de lichtere contrastkleur die de look in balans brengt.

Dankzij de handgemaakte motieven van riet, geblazen glas en bloemen vormt deze kamer met zijn gezellige en inspirerende sfeer een ware verbinding tussen het heden en verleden.

 

Bron: https://www.flexa.nl/nl/kleurinspiratie/alles-wat-je-moet-weten-over-de-flexa-kleur-van-het-jaar-2020