De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Maak je huis zomerklaar!

Weer of geen weer buiten, ook binnenshuis kun je genieten van de zomer. Met deze tips maak je je huis zomerklaar.

Maak je huis zomerklaar!

Weer of geen weer buiten, ook binnenshuis kun je genieten van de zomer. Met deze tips maak je je huis zomerklaar.

Een nieuw likje verf op de muur

Geef een neutrale muur eens wat kleur, door deze te verven in bijvoorbeeld een lichtblauwe kleur. Een lichte kleur blauw heeft een verkoelende werking, maar is niet kil. Ook heel trendy: okergeel! Deze positieve kleur zorgt voor zomerse sferen. Let op: kies altijd zorgvuldig je kleur uit. Ga eens naar een kleuradviesdag in de bouwmarkt of vraag advies aan een interieurstylist.

Een fris windje

Haal de frisse lucht in huis en houd warme lucht buiten. Heb je ook het geluk met een tuin of balkon op het zuiden? Dan weet je dat het soms wat lastig is om die warme lucht niet mee je huis in te nemen. De meest eenvoudige manier is toch wel airconditioning, maar denk bijvoorbeeld ook aan kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn tevens een goede inbraakpreventie, naast uiteraard een goed alarmsysteem.

Sfeervolle raamdecoratie en privacy

Om een aangename temperatuur in huis te behouden kan je ook je huidige raamdecoratie onder de loep nemen. Zo zijn er specifieke binnenzonwering producten met een extra laagje om de warmte buiten te houden. Tevens zorgt nieuwe zonwering meteen voor een heel nieuw zicht en dat is extra mooi meegenomen als je uit het raam kijkt en de eerste zonnestralen meepikt.

Haal de zon naar binnen!

Als de grote klussen zijn geklaard dan is het natuurlijk tijd voor zomerse woondecoratie. Start simpel met nieuwe kussenhoezen. Deze zomer zie je vooral kleurrijke tropische prints. Een terugkerend thema is “picknicken” met als hoofdkleuren rood, geel en groen.

Vergeet ook niet om (tropische) planten in huis te halen! Planten zorgen niet alleen voor een gezellige groene touch, maar geven huis ook meer zuurstof en dat is met hoge temperaturen erg prettig!

 

Bron: https://www.solvari.nl/blog/maak-je-huis-zomerklaar