De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: de perfecte buitenkeuken

De zomer is weer in het land! Dit wil zeggen: tijd voor BBQ's en tuinfeestjes! Het is vervelend om de hele tijd heen en weer te moeten lopen met voedsel, kommetjes, borden, bestek,... De oplossing: een buitenkeuken! Hier vind je allerlei leuke ideeën voor de perfecte buitenkeuken met alles erop en eraan!

Tips en inspiratie voor de perfecte buitenkeuken

De zomer is weer in het land! Dit wil zeggen: tijd voor BBQ's en tuinfeestjes! Het is vervelend om de hele tijd heen en weer te moeten lopen met voedsel, kommetjes, borden, bestek,... De oplossing: een buitenkeuken! Hier vind je allerlei leuke ideeën voor de perfecte buitenkeuken met alles erop en eraan!

DE PERFECTE BUITENKEUKEN: TIPS

Voor het creëren van de perfecte buitenkeuken probeer je best aan volgende tips te denken! Kies uit de tips wat het best past bij jullie exterieur en wat jullie zeker nodig achten om goede tuinfeestjes te organiseren. 

TIP 1: MAAK HET MODERN

In jouw buitenkeuken kan je gemakkelijk de moderne look van jouw woning doortrekken. Buiten is het minder gemakkelijk om je keuken aan te kleden met allerlei decoratieve elementen dus kies je beter voor strak en modern. 

TIP 2: CREËER BUITENBERGING

Het is belangrijk bij je buitenkeuken om genoeg opbergruimte te voorzien. Net zoals in je binnenkeuken kies je voor kastjes en lades waar alle benodigdheden een plaatsje krijgen. Op die manier wordt je buitenkeuken echt praktisch! Omdat de keuken zich buiten bevindt, kies je best voor het materiaal inox. 

TIP 3: PIZZAOVEN

Het ultieme element voor een buitenkeuken is natuurlijk een pizzaoven! Het is een leuke afwisseling met de bbq en het maakt jouw buitenkeuken uniek! Je familie en vrienden zullen er gek op zijn. 

TIP 4: ZORG VOOR VOLDOENDE ZITPLAATS

In je buitenkeuken voorzie je best voldoende zitplaatsen zodat ook jouw gasten comfortabel kunnen neerstrijken. Een grote, lange tafel met allerlei unieke buitenstoelen zorgen er eveneens voor dat het plaatje af is. Als laatste element voeg je nog een koelkast toe zodat de verfrissingen goed koud zijn en jouw buitenkeuken is compleet.

TIP 5: BUITENVERLICHTING

Meestal als je een feestje organiseert, gebeurt dit tegen de avond en duurt het tot in de late uurtjes. Vergeet dus zeker niet om verlichting aan te brengen! Kaarsjes zijn gezellig maar zorgen niet voor voldoende licht om te koken.

TIP 6: UNIEKE TERRASTEGELS

Zoals in je interieur zijn vloeren eveneens van belang in je exterieur. Het bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je buitenkeuken. Er bestaan ontelbaar veel soorten tegels voor je terras dus wees creatief en ga op zoek naar een uniek design.

TIP 7: EEN SPOELBAK VOOR BUITEN

Om jouw buitenkeuken echt praktisch te maken, voorzie je best ook een spoelbak. Vooraleer je je terras legt, voorzie je best wateraansluitingen zodat het altijd mogelijk blijft in de toekomst. Weet je zelf niet hoe je hieraan moet beginnen, kan je steeds rekenen op een goede loodgieter!

TIP 8: MAAK ER EEN ECHTE KAMER VAN

Heb je voldoende budget en ruimte kan je van jouw buitenkeuken een echte buitenkamer maken. Op die manier kan je de plaats extra gezellig maken, zal je nooit koken in de regen en geniet je van dezelfde luxe als binnen. 

 

 

 


Bron: http://www.interieurdesigner.nl/interieurtips/detail/tips-en-inspiratie-voor-de-perfecte-buitenkeuken