De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: slimme verlichting naar de eet- en werkkamer

Verlichtinggigant Philips heeft weer iets nieuws. Na de slimme lamp Hue en Friends of Hue presenteert Philips de Hue Beyond. Dit is een lamp met twee lichtbronnen, of lampenkappen, die onafhankelijk van elkaar te bedienen zijn.

Beide lichtbronnen zijn met een Hue-lamp voorzien die met de Hue-app te bedienen zijn. De Hue Beyond heeft een zogenoemd uplight en downlight. Hierdoor kun je bijvoorbeeld met het ene licht een ontspannen sfeer creëren door een kleur in te stellen en kun je het downlight zo instellen dat je beschikt over een perfect leeslicht. Maar ook boven de eettafel of in je kantoor kan Hue Beyond goed van pas komen. Om te benadrukken gaat het dus niet om een losse Hue-lamp, maar biedt Philips in dit geval vaste lampen, met twee kappen en Hue-verlichting.

In totaal heeft Philips drie lampen in de collectie opgenomen. Een Hue Beyond tafellamp (329 euro), een plafondlamp (529 euro) en een pendellamp (529 euro). De slimme verlichting zit ook vol met ‘connectivity-functies’. Met behulp van een lichtmelding wordt er aangegeven of je bijvoorbeeld een e-mail binnenkrijgt. Daarnaast werken de lampen ook met IFTTT-recepten. Interesse? Vanaf deze maand zijn ze via de Philips Store en winkels zoals de Apple Store te koop.

 

Met dank aan: Want