De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Tuintrends

In de zomer woon je praktisch buiten. Maak het dan ook net zo gezellig en comfortabel als binnen. Kleed je tuin aan met mooie accessoires, maar doseer de hoeveelheid. De nieuwste tuintrends zijn Hotel Chique, Urban Hangout, en Natural Living. Ga je voor chique, hip of natuurlijk? Lees hier hoe je deze sfeer in je tuin of op je terras creëert.

 

Hotel Chique - Hoe krijg ik die luxe hotelsfeer in mijn tuin?

Een strakke indeling en het gebruik van luxe materialen zijn de basis-ingrediënten voor deze tuin. Met vlakken van grote tegels, houten vlonders en verhoogde (gras)perken creëer je verschillende zones om te zitten en loungen. Opvallende planten in bakken maken je tuin niet alleen mooi, maar ook onderhoudsarm.
Een chique uitstraling betekent niet dat alles duur-duurder-duurst moet zijn; vaak kun je met weinig middelen een spectaculair effect bereiken. Geef een eenvoudige grenen schutting bijvoorbeeld een luxe uitstraling met donkere beits.

Hoe krijg ik die hippe sfeer van Urban Hangout op mijn dakterras?

Urban Hangout draait om stads, stoer, staal en steigerhout. Met zwart en naturel hout als basis zorg je dat al het groen er lekker uit springt. Een zwarte muur of schutting is de perfecte achtergrond voor grote potplanten en hippe meubelen. Is je terras niet zo groot? Kies dan voor een witte muur of schutting  je terras lijkt daardoor groter en het zorgt voor een frisse, lichte sfeer. Helemaal van nu is een bamboe afscheiding: superhip en makkelijk aan te brengen. Of je nu zwart, wit of bamboe kiest: ze zijn alle drie een perfecte match met een buitenvloer van vlonderplanken. Breng hoogteverschil aan, om zo verschillende zones te creëren.

Geef je tuin dat Natural Living gevoel

Groen is heel belangrijk in een Natural Living-tuin en dan bedoelen we ook letterlijk ‘groen’. Geen uitbundige bloeiers, maar planten, bomen en struiken met opvallende groene bladvormen. Geef ze volop de ruimte in borders en bakken en zorg dat ze vanuit alle hoeken zichtbaar zijn. Heb je een kleine tuin? Dan ben je het best af met enkele grote kuipplanten die je makkelijk kunt verplaatsen en gebruik je je schutting of pergola voor hangend groen.

Bij Natural Living gebruik je natuurlijke materialen voor (terras)vlonders, paadjes en schuttingen: onbewerkt of licht gebeitst hout, natuursteen en beton. Je zult zien dat dit prachtig staat met al dat groen.

Is je basis goed? Dan kun je inrichten! ‘Warm en natuurlijk’ is hier het motto en daarbij passen tuinmeubelen met een naturel uitstraling. Teak, rotan en bamboe zijn perfect. Net als een robuuste loungehoek van onbehandeld hout met grote, comfortabele kussens; hoe meer, hoe beter! Houd het kleurenpalet beperkt – wit, zandtinten en grijs – zodat het natuurlijke groen de sfeermaker blijft. Eventueel kun je één accentkleur gebruiken, zoals terra.

Voor meer inspiratie ga naar https://www.karwei.nl/tuin-hc-2