Friday Free: Red Dot Award voor IKEA HAVSTEN

IKEA maakt design bereikbaar voor iedereen en doet dat héél goed; voor het derde jaar op rij heeft IKEA één van 's werelds grootste prijzen voor productdesign gewonnen – de Red Dot Design Award. In 2017 ontving het woonwarenhuis er zelfs twee. Vorige week lieten we de mooie IKEA PS 2017 designstoel zien. Deze week lichten we de HAVSTEN outdoor bank uit. Deze functionele bank is bestand tegen alle weersomstandigheden, en verdiende daarmee een Red Dot Award.

In 2017 mocht IKEA zich voor het derde jaar op rij winnaar noemen van één van ’s werelds grootste prijzen voor productdesign. Het woonwarenhuis ontving in 2017 de prestigieuze Red Dot Design Awards voor de IKEA PS 2017 designstoel en de HAVSTEN outdoor bank. De producten werden geselecteerd door een 40-koppige jury, die 5.000 inzendingen uit meer dan 50 landen beoordeelde. In voorgaande jaren won IKEA Red Dot Design Awards voor de SLADDA fiets, de LISABO tafels, de draagbare TILLREDA inductiekookplaat en de IKEA PS 2014 hanglamp.

Modulaire buitenbank
Andreas Fredriksson, designer bij IKEA, tekende voor het ontwerp van de Red Dot Award winnende HAVSTEN buitenbank. Deze is volledig modulair, waardoor je zelf de kleur, hoogte, breedte en het aantal zitplaatsen kan bepalen. Andreas vertelt: “Ik wilde een bank ontwerpen waarvan de constructie licht en zichtbaar is en alle onderdelen van elkaar los te halen zijn. Het metalen frame geeft de HAVSTEN buitenbank een mooie uitstraling.” De functionele bank is bestand tegen alle weersomstandigheden. Deze Red Dot winnaar wordt medio 2018 verwacht bij IKEA.

 

 

Bron: https://www.wonenonline.nl/merken/merken-interieur/ikea-huis-en-inrichting/ikea-wint-red-dot-design-awards-2017.html en https://www.elle.com/nl/interieur/a566721/ikea-ps2017-red-dot-award-nieuw-favoriet-designstoel/

Laatste nieuws

Waardeweken

Tijdens de waardeweken van 23 augustus t/m 30 september deelt de makelaar van Twente kraskaarten uit waarop mooie prijzen te winnen zijn: een gratis waardebepaling van uw woning, een etentje, een klusser of tuinier, een bloemetje of het bijwonen van een wedstrijd van Heracles Almelo.

Kras en win!! LET OP maar 1 vakje open krassen anders is uw kaart ongeldig.

Heeft u prijs dan kunt u deze innen op ons kantoor aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein 27 te Almelo, neemt u dan wel de kraskaart en een geldig legitimatiebewijs mee.

Succes!

Recent bekeken