De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Tuintrends 2019

Het is alweer mei, en hoewel het weer het nu helaas nog niet toelaat, kun je hopelijk snel weer genieten van het buitenleven. Je tuin is een verlengstuk van je huis, en een heerlijk plekje om tot rust te komen of juist op zomerse avonden tot laat te borrelen met vrienden. Tijd dus om je tuin spik en span te hebben zodra die zon zich weer laat zien. Benieuwd naar de tuintrends van dit jaar? Lees dan snel verder.


Terug naar de basis
Dit jaar blijft het belangrijk om verantwoord te tuinieren. Dit doe je door rekening te houden met verschillende insecten, vogels en de afvoer van water. Levende tuinen zijn nog steeds, en dat zal voorlopig zo blijven, hartstikke hip!

Lief en zacht
Pasteltinten en ronde vormen zijn de trend van dit jaar. Bloemen met zachte vormen en structuren kunnen in deze stijl niet ontbreken. Ga qua beplanting bijvoorbeeld voor de hortensia in het zachtroze of lichtblauw.

Stoer en futuristisch
Op Mars doen ze het al jaren, futuristisch tuinieren! Maak gebruik van symmetrie, grafische vormen en opvallende kleuren. Vooral blauw en paars zijn favoriet wat deze trend betreft. Verder kunnen lampen op zonne-energie en tegels met watergeleiding niet ontbreken in een futuristische tuin.

Rustiek en gerecycled
Deze trend kennen we al even en hij blijft lekker hangen in 2019: de rustieke tuin! Door gebruik te maken van veel groene planten, natuurlijke materialen zoals bamboe en gerecyclede materialen creëer je snel je eigen rustieke tuin. Als kers op de taart is het ook helemaal hip om je eigen groente te verbouwen, bijvoorbeeld in een kleine kas!

Don'ts
Inmiddels is de volledig betegelde tuin écht helemaal uit, vaak kunnen deze tuinen de hoeveelheid regen niet meer aan en staan de plassen tot je oksels. Geen tijd om veel aan je tuin te doen? Maak een deel van de tuin leeg en vul deze met groene planten en voeg wat nieuwe accessoires aan je tuin toe, dan is ‘ie weer als nieuw!

 

Bron: https://www.eigenhuisentuin.nl/tuin/tuinieren/tuintrends-2019