De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: HUBB wint Red Dot Award 2017

Mecanoo en Gispen wonnen de Red Dot Award 2017 voor HUBB. HUBB is een innovatief, modulair concept met een ogenschijnlijk eenvoudige basisvorm. Door de bouwstenen van de serie te combineren, ontstaat een inspirerende leer- of werkomgeving die verschillende activiteiten faciliteit. Lees en bekijk hier waarom de HUBB deze prachtige designprijs heeft gewonnen.

Meubelserie HUBB, ontwikkelt door Mecanoo en Gispen, heeft een Red Dot Award gewonnen. Deze gerenommeerde designprijs wordt jaarlijks toegekend aan innovatieve nieuwe producten die uitblinken in kwaliteit. De 38-koppige jury van internationale deskundigen beloonde HUBB met de Red Dot Award Product Design 2017 vanwege het slimme modulaire ontwerp, duurzaam materiaalgebruik en de vele toepassingsmogelijkheden.
Professor Dr. Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Award: ,,De Red Dot winnaars hebben de juiste ontwerpstrategie nagestreefd door in te zien dat goed ontwerp en economisch succes hand in hand gaan. De toekenning door de kritische Red Dot jury bevestigen de hoge kwaliteit van de ontwerpen."


HUBB

INNOVATIEF EN MODULAIR

HUBB is een innovatief, modulair concept met een ogenschijnlijk eenvoudige basisvorm. Door de bouwstenen van de serie te combineren, ontstaat een inspirerende leer- of werkomgeving die verschillende activiteiten faciliteert.

Paul Ketelaars, partner Mecanoo architecten: ,,HUBB is het resultaat van een onderzoek naar de leeromgeving van de toekomst: een stimulerende plek waar verschillende activiteiten tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. Zones voor ontmoeting, samenwerking en voor geconcentreerd studeren lopen naadloos in elkaar over. HUBB vormt de ruggengraat van een dergelijk leerlandschap. We zijn erg trots dat onze visie op de leeromgeving beloond is met deze belangrijke prijs."

CIRCULAIRE ECONOMIE

HUBB is zowel in vorm als materialisatie uniek, en wordt volgens de principes van de Circulaire Economie geproduceerd. Bij veranderende behoefte is HUBB eenvoudig en duurzaam te hergebruiken.

Maurits van Berckel, Commercieel Directeur Gispen: ,,Ik ben zeer verheugd dat we een prijswinnend product hebben ontwikkeld met een optimale combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en fraaie vormgeving. HUBB is gemaakt van pure materialen: hout uit Europese bossen die weer worden aangeplant, PET-materiaal dat recyclebaar is, staal, geen lijm, maar schroef- en klikverbindingen. In het uitschuifbare tafelblad zitten stroomaansluitingen en lichtsensoren die makkelijk te updaten zijn. HUBB is het unieke resultaat van een intensieve samenwerking op het snijvlak van productdesign en architectuur."

HUBB is ontworpen voor het onderwijs, maar ook zeer geschikt om toegepast te worden in kantoren, culturele instellingen of in de zorg.


Over Gispen

Als ontwerper, producent en leverancier creëert Gispen optimale omgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. De kernwaarden Duurzaam, Innovatie, Inspiratie en Design vormen daarbij al 100 jaar het uitgangspunt. Een intensieve samenwerking met nationale en internationale ontwerpers, klanten, partners en leveranciers leidt tot de ontwikkeling en realisatie van innovatieve oplossingen voor werk-, leer- en zorgomgevingen waarin mensen het beste tot hun recht komen.

www.gispen.com/nl/hubb / www.roomtolearn.nl

 

Bron: http://culemborgsecourant.nl/zakelijk/mecanoo-en-gispen-winnen-red-dot-award-voor-hubb-227722