De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Pinterest

Wil je een of meerdere ruimtes opnieuw inrichten? Dan is het handig om moodboards te maken met plaatjes van de kleur, sfeer, meubels en ideeën voor de ruimte. Knippen en plakken van plaatjes uit woontijdschriften is tijdrovend, omslachtig en ouderwets. Met Pinterest kun je voor elke ruimte moodboards maken, zoveel je wilt, en er zijn afbeeldingen in overvloed. Je kunt binnen Pinterest op een zoekwoord zoeken en de afbeelding pinnen op je bord. Handig! Lees hier hoe het werkt!

 

Hoe werkt Pinterest? De startpagina en anatomie van een pin

Alles wat je wilt weten over Pinterest
Allereerst: wat is Pinterest? Pinterest is meer een zoekmachine dan social media. Een zoekmachine met foto’s en plaatjes om allerlei creatieve ideeën te ontdekken die je ook nog eens heel makkelijk opslaat in verschillende mappen. Iedere interesse geef je een eigen map. Sla bijvoorbeeld afbeeldingen van recepten op in de map recepten en afbeeldingen van interieurideeën bij interieur. Zo vind je alles wat je opgeslagen hebt heel eenvoudig terug,

Iedere foto noemen we op Pinterest een pin. En iedere pin (dus iedere afbeelding) linkt door naar een website, een blog of een webshop. Daar vind je meer informatie over die pin. Bijvoorbeeld het recept, of de uitleg voor een  doe-het-zelf item of meer tips om je interieur te stylen of een uitgebreid blogartikel over een citytrip naar Kopenhagen. Als het plaatje naar een webshop linkt, dan vind je daar meer informatie over de prijs etc. en kun je direct die leuke vaas bestellen die je had aangeklikt op Pinterest. Dit maakt het voor bedrijven heel interessant om Pinterest zakelijk in te zetten.

Begin met het maken van een Pinterest account
Voor het maken van een Pinterest-account ga je naar https://www.pinterest.com/
Voer een e-mailadres in en een wachtwoord.

Direct daarna vraagt Pinterest je 5 onderwerpen LEUK te vinden. Zoek zelf onderwerpen via de zoekbalk of kies 5 onderwerpen uit de voorgestelde onderwerpen (afbeeldingen) van Pinterest. Door verder naar beneden te scrollen zie je nog veel meer onderwerpen. Vind je niet wat je zoekt? Gebruik dan de zoekbalk boven de afbeeldingen. Probeer Engelstalige woorden als jouw interesses niet naar boven komen. Steeds als je iets aanklikt, zie je in de grijze balk onderaan hoeveel onderwerpen je nog moet aanklikken. Je kunt in Pinterest deze onderwerpen later nog aanpassen, verwijderen of meer onderwerpen toevoegen zo vaak als je wilt.

 

Meer weten? Lees hier meer over hoe Pinterest werkt, of ga direct naar www.pinterest.com  

 Bron: http://www.pinacademie.nl/hoe-werkt-pinterest/ 

Hoe werkt Pinterest. Leer de basis van Pinterest in dit uitgebreide stap voor stap artikel van de pinacademie