De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Akoestische panelen

Akoestiek is typisch zoiets dat erg opvalt als het niet in orde is. Denk maar eens aan restaurants waar je je buurman amper kunt verstaan door al het geroezemoes op de achtergrond. In een werkruimte wil je dit voorkomen. Wand- of plafondpanelen helpen je hier uitstekend bij. Ze zorgen voor een prettige akoestiek, zodat je met meer plezier in de ruimte verblijft. Bekijk snel welke selectie we hebben gemaakt en laat je verrassen door hoe stijlvol deze praktische panelen zijn!

Mooie en handige plafondpanelen 

Natuurlijk moeten plafondpanelen doen wat ze moeten doen: zorgen voor een fijnere akoestiek. Designlinq heeft akoestische panelen waar je met veel plezier naar kijkt en die echt design toevoegen aan je interieur.

 

Grote en kleinere exemplaren, in ingetogen kleuren of juist de wat bontere. Merken als BuzziSpace, Pedrali en Woopies staan garant voor hun prachtige designs en panelen die perfect bijdragen aan een fijne akoestiek. Door de ruime collectie zit er altijd wel een exemplaar tussen dat perfect past bij jou of bij de uitstraling van je bedrijf. Bekijk de collectie akoestische panelen van Designlinq en kies je favoriet!

Wij hebben onze favorieten uitgezocht:

  Akoestische plafondpanelen

Dit akoestische plafondpaneel, de BuzziLand Oval Flat, is een ontwerp van BuzziSpace Studio en behoort tot de brede collectie van het designmerk BuzziSpace.   

De BuzziLand helpt echo’s verminderen en ongewenste geluiden te dempen. Dit akoestische paneel is leverbaar in diverse vormen, maten, stoffen en 3D-patronen. Zo is de BuzziLand ook leverbaar met een 3D rib textiel, in een ronde vorm en als een akoestisch wandpaneel.   

Geluiden worden verspreid door de zachte randen van dit akoestische plafondpaneel. Het lichaam is gemaakt van absorberend materiaal zoals honinggraat karton en CME35H foam. Hierdoor reduceert de BuzziLand de lage, midden en hoge tonen in een ruimte.   

 

BuzziSpace akoestisch paneel BuzziPleat Edel door 13&9

 

BuzziSpace akoestisch paneel BuzziPleat Edel door 13&9

Dit akoestische paneel behoort tot de brede collectie van het Belgische BuzziSpace. De BuzziPleat is ontworpen door het ontwerpersduo 13&9.  

De BuzziPleat is gebaseerd op oude technieken die modeontwerpers gebruiken om grootschalig sculpturale vormen te ontwikkelen die ook nog eens licht van gewicht zijn. Voor het handplooien en het naaien van de veter is traditioneel handwerk nodig. Dit vakmanschap vereist een vaste hand en oog voor detail.   

De plooien in dit akoestisch wandpaneel vangen de lage en middelhoge tonen op en zorgen ervoor dat de geluidsgolven niet weerkaatst worden op harde oppervlakken. De BuzziPleat is leverbaar in meerdere uitvoeringen en groottes. Naast deze BuzziPleat Edel heb je ook de BuzziPleat Ripple. Beide BuzziPleat’s zijn als wandpaneel of plafondpaneel te bestellen. Door meerdere designpanelen te combineren creëer je niet alleen een eigen karakter in een ruimte, maar reduceer je ook het geluid in de ruimte. Een uitstekende keuze voor thuis of in hospitality projecten.   

 

 Kvadrat akoestisch paneel Clouds set/24 door Ronan & Erwan Bouroullec

 

In samenwerking met Kvadrat hebben internationaal gerenommeerde ontwerpers Ronan en Erwan Bouroullec 'Clouds' gecreëerd. Kvadrat Clouds is een innovatief concept van in elkaar grijpende stoffen tegels. Deze akoestische panelen zijn gemakkelijk aan elkaar te koppelen door middel van rubberen banden en hierdoor zijn ze ook gemakkelijk te herschikken. Door meerdere tegels aan elkaar vast te maken ontstaat er een uniek driedimensionaal effect en geef je vorm aan de geluidsabsorberende "wolk". 

Uitvoering Kvadrat Clouds
De akoestische panelen zijn gemaakt van 100% polyethyleen schuimvulling en bekleed met 100% scheerwol uit Kvadrat textiel Divina, Divina Melange en Divina MD. Bekijk bij 'Kleur' de gewenste kleur. 

Kvadrat Clouds wordt geleverd in een set van 8 of 24 stuks. Deze set bevat een wandbevestigings-kit met schroeven, speciale elastiekjes om de Clouds te vormen en een installatie gids. Meer informatie? Bekijk de PDF over Clouds hierboven bij 'Meer informatie / Stalen'. 
 

BuzziSpace akoestisch wandpaneel / plafondpaneel BuzziBlox Hexa door BuzziSpace Studio

Dit akoestisch paneel van het merk BuzziSpace kan zowel aan het plafond als aan de wand worden bevestigd. De BuzziBlox is ontworpen door BuzziSpace Studio.   

Dankzij de dikke lagen schuim en de wisselende dieptes van de BuzziBlox worden de verschillende golflengtes in een ruimte goed geabsorbeerd en wordt weerkaatsing van het geluid tegengegaan. De BuzziBlox verbeterd dan ook de akoestiek met name op het spraakcentrum en de lage tonen.

Doordat de BuzziBlox in verschillende diktes verkrijgbaar is, is het mogelijk een uniek 3D effect gecreëerd. Hierdoor is het niet alleen een akoestisch wandpaneel maar tegelijk ook een kunstwerk. Naast deze hexagon vorm bestaat de BuzziBlox familie verder uit een Square-vorm, Penta-vorm, Rectangular-vorm en een Rectangular XL-vorm. Combineer meerdere BuzziBlox samen voor een speels effect aan je wand of plafond.   

 

Bron: https://designlinq.nl/nl/akoestiek/plafondpanelen/