De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Verduurzaam je huis

Met het verduurzamen van je huis kan je veel geld en energie besparen! Je huis verduurzamen begint meestal bij goede isolatie; probeer het energieverlies te beperken. Pas daarna heeft het zin om andere maatregelen te nemen. Wil je je hypotheek oversluiten én je huis verduurzamen? Weet dan dat je meer kunt lenen als je investeert in energiebesparende maatregelen. Hoe dat werkt leggen we uit in de blog. Lees snel onze tips hoe je je huis kunt verduurzamen, én geld kunt besparen.

 

5 tips om je huis te verduurzamen

Je huis verduurzamen begint meestal bij goede isolatie; probeer het energieverlies te beperken. Pas daarna heeft het zin om andere maatregelen te nemen om je woning duurzamer te maken. Een warmtepomp is bijvoorbeeld pas rendabel als je huis eerst goed geïsoleerd is. We geven je graag een aantal tips:

  • Check subsidie-mogelijkheden (bijv. voor het isoleren van je woning of een duurzame verwarmingsbron).
  • Zorg voor goede muur- en gevelisolatie .
  • Isoleer vloeren en daken. Denk bijvoorbeeld eens aan een sedumdak, een natuurlijke dakisolatie die voorkomt dat er in de zomer teveel warmte binnenkomt en in de winter dat er teveel warmte verdwijnt.
  • Controleer je ramen en deuren. Deuren kun je voorzien van tochtstrips, ramen van voorzetramen, maar vaak is het beter om de ramen te vervangen.
  • Let op goede ventilatie.


Bespaar geld door je huis te verduurzamen
Met het verduurzamen van je huis kan je veel geld en energie besparen! Je kunt bijvoorbeeld rentekorting krijgen doordat je huis meer waard is geworden en je hypotheek daardoor in een lagere risicoklasse valt. En ook het oversluiten van je hypotheek kan erg voordelig zijn nu de rente nog erg laag is. Kies jij ervoor om je hypotheek over te sluiten en tegelijkertijd te investeren in energiebesparende maatregelen? Weet dan dat je ook meer geld kunt lenen om die maatregelen te realiseren. Gosseing Groot Hendriks, hypotheekadviseur in Enschede, legt in deze blog uit hoe dat werkt. Wil jij weten of verduurzamen of oversluiten interessant is voor jou? Neem contact op met een hypotheekadviseur, zij kunnen voor je uitrekenen wat er mogelijk is en hoeveel je bespaart.  

 

Bron: https://www.gosselinggroothendriks.nl/blog/