De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Woontrends 2023:

De zomer is voorbij en we gaan alweer richting het nieuwe jaar. Dat betekent veel nieuwe trends voor je interieur! In dit trendrapport blikken we vooruit op een nieuw jaar vol wooninspiratie. Kleuren, stijlen en materialen die jouw woonkamer helemaal 2023 maken! Voor iedere woonstijl zijn er passende trends te ontdekken. Benieuwd hoe je jouw huis dé mooiste 2023 make-over kunt geven? Lees dan snel de blog.

Woontrends 2023: wat zijn dé trends voor je interieur?

Kalm en organisch

Geen rechte hoeken en kille materialen, maar zacht en rond. Dat zijn de kenmerken van een organische woonstijl en tevens één van de woontrends van 2023. De zachte lijnen in een organisch interieur zorgen voor een vriendelijke en lichte uitstraling. De organische vormen zie je al langer terug in andere woonstijlen, maar in 2023 komen ook steeds vaker banken en tafels met ronde of onregelmatige vormen terug. Door de organische woonstijl te combineren met trendkleuren van 2023 krijg je een uniek en eigentijds interieur.

woontrends 2023 beige bank met roze kussen 


Duurzaam wonen is de nieuwe norm

Welke woonstijl jouw voorkeur ook heeft, in iedere woonwinkel zie je steeds meer duurzame accessoires en meubels terug. Gerecyclede materialen, duurzame stoffen of accessoires die lokaal geproduceerd worden. Deze trend wordt versterkt omdat we steeds meer geconfronteerd worden met de gevolgen van klimaatverandering. Ook de keuzes die we maken in ons interieur hebben hier invloed op. We willen allemaal iets goeds doen voor de wereld, en dat laten we in ons interieur zien door te kiezen voor duurzame materialen. We kiezen dan ook steeds vaker voor een uniek meubelstuk of accessoire van hoge kwaliteit, in plaats van producten die in massa geproduceerd worden. Deze woontrend zet zich dus ook door in 2023.

 

woontrends 2023 beige woonkamer

Naturally good

Groen en beige tinten gecombineerd met natuurlijke houtsoorten en stoffen zoals linnen en katoen. Dit zijn de kenmerken die je terugziet in de natuurlijke woonstijl. Deze trend ligt mooi in lijn met de duurzame woontrend van 2023 die we eerder in dit artikel al voorbij zagen komen. Durf in deze stijl ook te spelen met materialen die je minder vaak tegenkomt zoals kurk en bamboe. Ook in deze interieur trend zie je vaker natuurlijke en organische vormen terug. Door het gebruik van de natuurlijke tinten krijg je een warme uitstraling in je huis.

 

woontrends 2023 witte slaapkamer