De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Beton Ciré

Beton-ciré is van oorsprong een uit Frankrijk afkomstige betonstuc, de letterlijke vertaling is ‘geweven beton’. Door de toevoeging van speciale materialen en harsen aan het cement, heeft het beton-ciré een enorme hardheid maar ook een hoge flexibiliteit. Het is op veel manieren te verwerken en ideaal voor de badkamer. Het is eigenlijk niet meer dan een watervaste variant van betonstuc. Maar wat is dat precies en waar moet je aan denken als je deze ook in jouw badkamer wilt aanbrengen?

IN DE BADKAMER: BETON-CIRÉ

Image result for beton cire
Voordelen van beton-ciré
Beton-ciré heeft veel voordelen, zoals:

  • Het materiaal kan op elke ondergrond worden aangebracht. Je kunt hierbij denken aan gipsplaten, oud tegelwerk, hout en zelfs metaal. Handig dus voor het opknappen of renoveren van bijvoorbeeld een oude badkamer. Slopen hoeft niet, je kunt gewoon over de oude lagen heen werken.
  • Het stuclaagje wat je aanbrengt is ongeveer 3 mm dun. Een groot voordeel bij het gebruik op vloeren. Doordat het laagje zo dun is, ontstaan er geen grote hoogteverschillen en hoeft de deur in de meeste gevallen niet ingekort te worden.
  • Je kunt diverse sferen creëren. Zo kun je het  heel glad aanbrengen voor een moderne uitstraling, maar ook  op een tadelakt-achtige wijze  voor een Oosters effect. De verschillende effecten en nuances zijn aan te brengen met een speciale spaan.
  • Je kunt tot wel 50 kleuren mengen.
  • Beton-ciré is water- en oliebestendig dankzij een speciale coating. Hierdoor is het een ideaal product voor de natte ruimtes in huis, ook op de vloer.
  • Beton-ciré is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Denk bij gebruik in de badkamer maar eens aan alle voegen die  vuil kunnen worden. Met beton-ciré heb je hier geen last van.

Beton Cire Dordrecht 

Prijs
De prijs van beton-ciré ligt zo rond de € 80-120/m² (vaak inclusief primer en sealer).

Zelf doen?
Het aanbrengen van beton-ciré is  vrij eenvoudig en dus gemakkelijk zelf te doen. Bij veel leveranciers  kun je een workshop volgen, waarbij je de fijne kneepjes van het vak leert en je daarna zelf aan de slag kunt. Voor deze workshops hoef je geen stucervaring te hebben.

Bron: vtwonen home guide

Image result for beton cire badkamer chique