Friday Free: DIY bamboe loungebed

Een eigen bamboe ligbed maken zorgt voor lentekriebels en zin in de zomer. Maak jouw buiten een heerlijke plek om te zijn. Ontbijten op het lounge bed met een heerlijke kop koffie en verse broodjes, terwijl de dag nog moet beginnen. Of je nu ligt te zonnen, te snoozen, te lezen, te mediteren of met je vrienden de lenteborrel vroeg start, dit bohemien daybed gaat je ontzettend veel genotsmomentjes en mooie herinneringen brengen! Lees in deze Friday Free hoe je dit mooie bamboe ligbed zelf maakt!

Maak je eigen bamboe lounge bedDIY Maak je eigen tuin loungebed van bamboe
Met een warme zomer in het verschiet is er niets fijner dan volledig te relaxen op je balkon of in de tuin. En wanneer is jouw relaxen helemaal compleet tijdens die warmte? Juist ja, als je kunt ontspannen op een lounge bed van bamboe voor buiten! En welteverstaan jouw eigengemaakte lounge bed. Met deze toffe DIY maak jij jouw relaxwens werkelijkheid, hoe leuk is dat! Het bamboe lounge bed is natuurlijk pas af met dikke ligkussens en veel kleurrijke kussens. Ontdek hoe je dit maakt en ga aan de slag. Daarna ia het alleen nog maar volop genieten en goed smeren!

STAP 1

Zaag het hout op maat
Zaag de geïmpregneerd grenenhout tuinpaal in de volgende lengtes:
- 1 stuk van 120 cm
- 1 stuk van 53,6 cm
- 2 stuks van 15 cm
Herhaal dit bovenstaande setje driemaal en je bent klaar om het lounge bed te gaan bouwen.


 

stap 2

Start met het lounge bed
Bevestig de gezaagde onderdelen aan elkaar met schroeven van 100 mm, zoals op de tekening. Herhaal deze stap drie keer.

stap 3

Maak het onderstel
Maak de drie liggers aan elkaar vast door middel van de tuinplanken van 14 bij 180 cm. Bevestig 5 planken op de zitting en één plank op de rugleuning. Laat de planken 20 cm over de buitenste liggers oversteken, zoals je op de tekening ziet afgebeeld. Gebruik bij het vastschroeven van de 6 tuinplanken schroeven van 50 mm.

stap 4

Bevestig de bamboe op het frame
Rol de bamboemat uit over het houten onderstel zoals aangegeven op de tekening. Schroef de bamboerol vast op de buitenste tuinplanken van het frame. Laat de zon maar komen!

 

 

De aankleding, het leukste onderdeel
Wow, je eigen bamboe lounge bed is klaar. En nu komt het leukste onderdeel – naast erop relaxen natuurlijk – de aankleding. We hebben hele toffe sierkussens, paletkussens, buiten vloerkleden, bijzettafels, en nog veel meer kleurrijke tuinaccessoires die je bamboe lounge bed en jouw buiten nog mooier maken. Laat je inspireren door de tuintrends en ontdek de tuin-ideeën van Karwei. Maak van je tuin jouw thuis!


 Bron: https://www.karwei.nl/wooninspiratie/b/loungebed-buiten-maken