De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Jongenskamer

Een jongenskamer inrichten kan best een uitdaging zijn. Als je met een beperkt budget werkt, streef dan naar een veelzijdige ruimte – iets waarin de huidige interesses van je zoon zijn opgenomen, maar voldoende verfijnd en neutraal is, zodat je niet na een jaar de boel weer om moet gooien. Om je op weg te helpen, hebben wij een aantal leuke ideeën, handige tips en mooie inspiratie voorbeelden voor je op een rijtje gezet voor de inrichting van een fantastische jongenskamer!

Huisje op zolder
De zolder wordt vaak gebruikt als rommelkamer, waar oude spullen worden opgeborgen. Naar ons idee is dat super zonde, omdat juist de zolder een hele mooie en charmante ruimte kan zijn. Het is bijvoorbeeld een ideale ruimte om er een kinderkamer in te richten. Deze jongenskamer is daar het perfecte voorbeeld van, ingericht op zolder onder het nok van het dak. Ze hebben goed gebruik gemaakt van het hoge plafond, met het bouwen van een op maat gemaakte multifunctioneel kinderkamer meubel. De meubel bevat niet alleen een bedstee bed en handige ladekasten aan de onderkant, maar heeft ook een super leuk speelhuis.

 

jongenskamer ideeen speelhuisje zolder

 

Gymnastiek
Omdat ontwerper Artem Tiutiunnyk van mening is dat een kinderkamer iets speels moet hebben, en een ruimte moet zijn waar kinderen daadwerkelijk kunnen spelen, kwam hij bij het ontwerp van deze speelse jongenskamer op een geweldig idee. Hij heeft namelijk een gymnastiek toestel gebruikt, met een mooie houten klimrek, ladder, glijbaan en turnringen. Maar dit is niet alles wat deze jongenskamer zo bijzonder maakt. Je vindt er ook een groot krijtbord muur, een grote muurschildering, en strakke op maat gemaakte meubels.
 

jongenskamer ideeen gymnastiek klimrek turnringen glijbaan krijtbor muur 


Klimmuur
Heb jij ook een zoontje die dol is op klimmen en klauteren? Dan mag een klimmuur eigenlijk niet ontbreken in zijn kamer. Dit kan met een houten klimrek of een houten ladder, maar wat nog veel toffer is, is een echte klimmuur met echte klimgrepen. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe groot het wordt, maar veiligheid staat uiteraard voorop. En één ding staat vast, jouw zoontje gaat mega blij zijn met zijn jongenskamer met klimmuur!

 jongenskamer ideeen klimmuur

 

Blauwe jongenskamer
In de inleiding van dit artikel hebben we het gehad over dat het niet altijd blauwe tinten hoeft te zijn voor de inrichting van een jongenskamer. Dit betekent echter niet dat blauw niet mooi kan zijn. Sterker zelfs, blauw is nog steeds een hele leuke kleur voor een jongenskamer. En daar is deze mooie blauwe kinderkamer het perfecte voorbeeld van. Niet alleen zijn de muren geverfd met een mooie babyblauwe muurverfd, ook de op maat gemaakte kasten en multifunctionele meubel met bed hebben dezelfde blauwe tint gekregen. Dit hebben ze gecombineerd met mooie houten accenten, die het geheel mooi in balans brengen.

 

jongenskamer ideeen blauw

 

Tipi tent
Kinderen zijn dol op het bouwen van huisjes en hutjes, maar niet elke ruimte is even geschikt om een grote hut te bouwen. Daarom vinden we het idee van een tipi tent helemaal te gek. Het ziet er decoratief leuk uit, en de kinderen vinden het leuk – wat wil je nog meer? Oja, het grote voordeel is dat je het ook weer heel eenvoudig kunt weghalen.

jongenskamer ideeen tipi tent

 

Bedstee
Vroeger sliepen mensen in bedstee, die vaak met meerdere mensen werden gedeeld. Hoewel het comfort niveau toendertijd niet erg hoog was, zijn bedstedes tegenwoordig juist heel leuk, en kunnen ze juist wel heel knus, warm en comfortabel zijn. Nee niet voor je eigen slaapkamer, maar zowel voor de jongenskamer als een meisjeskamer kan het wel een heel leuk idee zijn. Het formaat kan je zelf bepalen, en je zou er ook een complete wandkast van kunnen maken.

 

 

jongenskamer ideeen bedstee

 

Schommel
En wat ook altijd leuk is, is een schommel in de kinderkamer. Het kan zelfs leuk zijn om een schommel in de woonkamer of tuin te hebben voor jouzelf, laat staan dat je zoontje zijn eigen schommel krijgt in zijn eigen kamer. Belangrijk is natuurlijk wel dat je voldoende ruimte hebt om te schommelen, zoals in deze leuke kinderkamer, anders kan het gevaarlijk zijn. Schommels zijn bovendien verkrijgbaar in heel veel verschillende soorten en maten – van houten schommels tot schommels in de vorm van een autoband.

 jongenskamer ideeen schommel

 Bron en meer info: https://www.homease.nl/jongenskamer-ideeen/