De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

FridayFree: Opvallende moderne aanbouw aan huis

Stel je voor: je woont in een mooi traditioneel huis op een prima locatie, maar eigenlijk zou je best iets meer ruimte in je huis willen hebben. Dan is een aanbouw een prima optie. Nieuwsgierig naar een moderne variant? Lees verder!

Stel je voor: je woont in een mooi traditioneel huis op een prima locatie, maar eigenlijk zou je best iets meer ruimte willen hebben. Dan kun je natuurlijk verhuizen, maar je kunt er – als je daar toch de ruimte voor hebt – ook voor kiezen om uit te bouwen. Voor dat laatste koos deze familie. Voor hun fijne huis lieten ze een moderne uitbouw ontwerpen die wel heel erg contrasteert met het originele huis. Over smaak valt niet te twisten, maar bijzonder is het zeker!


Voor het redesign schakelde de familie een architect in. Hij ontwierp een moderne glazen aanbouw waardoor zowel de benedenverdieping als de bovenverdieping een stuk groter zijn én er meer licht binnenkomt in het originele huis.
Naast een aanbouw op de begaande grond, bouwde het architectenbureau ook de helft van de bovenverdieping uit. Aan de voorkant koos de architect voor hoge glazen wanden, zodat er lekker veel licht binnenkomt in de aanbouw én in de originele ruimte. Daarnaast maakte hij in de lage aanbouw een skylight. De bewoners zijn fervent kunstliefhebbers en richtten de woning daarom in met moderne meubels. De liefde voor kunst zie je terug in de verschillende schilderijen die het huis sieren.

Naast een normale eettafel heeft de woonkamer een kookeiland met bar. Dit deel van de aanbouw heeft een dubbel hoog plafond waardoor er heerlijk veel daglicht binnenkomt in de ruimte. In een van de keukenkastjes met glazen deurtjes zit een stijlvolle home bar. Wil jij thuis ook een home bar, maar heb je geen ruimte voor een ingebouwde variant? Met deze IKEA raskog roltafel maak je er een op wielen.

Een deel van de woonkamer zit in het originele deel van het traditionele huis. Dit deel ligt lager dan de aanbouw waardoor de bewoners hier een knusse zithoek van konden maken met natuurlijke grenzen. Boven de keuken in het hoge deel van de aanbouw maakte het architectenbureau nog een soort smalle tussenverdieping met kleine thuisbibliotheek.
De originele woning had al vijf slaapkamers, terwijl die eigenlijk niet allemaal nodig waren voor het gezin. Daarom maakten ze in een van die ruimtes een soort relax- slash televisiekamer. Een andere kamer richtten ze in als kleedkamer met een grote kledingkast; een alternatieve manier voor een walk-in closet.