De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

FridayFree: Bretonse streep is hip in je woning!

De Bretonse streep is op dit moment een echte trend op modegebied, maar ook in je woning kan de klassieke Bretonse streep een echte eye-catcher zijn.

De Bretonse streep is op dit moment een echte trend op modegebied, maar ook in huis kan de klassieke Bretonse streep een echte eye-catcher zijn. Ga je voor opvallende strepen op de muur of houd je het bij gestreepte accessoires? Rode en blauwe strepen geven je interieur een speelse twist, terwijl de zwarte Bretonse streep ook goed gecombineerd kan worden met een hip Scandinavisch interieur.
De Bretonse streep komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd verwerkt in het Franse matrozenpak. Het belangrijkste kenmerk van de streep is dat deze altijd horizontaal is. We geven je vier manieren hoe je deze Bretonse streep op een subtiele manier kan toevoegen aan je interieur!

  1. De makkelijkste manier om de Bretonse streep in je interieur te verwerken, is met gestreepte kussens. Op de bank, gestapeld op de grond of in een mooie mand: alles kan!
  2. Verf de muur- of slaapkamer in leuke streep om een groots effect te creëren. Hoe dikker de streep, hoe minder druk de muur aandoet.
  3. Vloerkleden: Met een streep op de vloer maak je een groter statement dan met subtiel gestreepte accessoires. It’s up to you.
  4. Opbergmanden: Handig: de streep in huis én een opgeruimde kamer. Je kan de gestreepte opbergmand ook als wasmand gebruiken en de badkamer opvrolijken met de Bretonse streep.