De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Leeo, de slimme lamp

Als er niemand thuis is, is het lastig om in de gaten te houden wat er met je huis gebeurt. Je rookmelder kan nog zo hard gillen, maar de buren merken het vaak pas als de vlammen al uit het dak komen. Via een slimme wifi-verbinding krijg jij direct een alert op je mobiel!

Als er niemand thuis is, is het lastig om in de gaten te houden wat er met je huis gebeurt. Je rookmelder kan nog zo hard gillen, maar de buren merken het vaak pas als de vlammen al uit het dak komen. Nest heeft een paar slimme opties op de markt gebracht:

Je kunt de Nest Protect installeren, maar dan moet je ook je rookmelders vervangen voor die van Nest.

Als je geen nieuwe rookmelders wilt kopen is de Leeo Smart Alert Nightlight het alarm voor jou. Simpel gezegd is de Leeo een alarm voor alarmen. Dat klinkt een beetje dubbelop, maar het is ontzettend handig.

De Leeo Smart Alert let op het huis terwijl jij weg bent. Je steekt ‘m in het stopcontact, verbindt ‘m met Wifi in je huis en vervolgens met je iPhone of Android-phone. Leeo luistert voor alarmen van rook- en koolstofmonoxidemelders. Zodra deze afgaan heeft-ie door dat het fout zit en laat dit zowel aan jou als aan de alarmdiensten weten. Voordat het uit de hand loopt ben je dus al op de hoogte. Je kunt ook een lijst met contacten invoeren als je bijvoorbeeld liever hebt dat de buren even gaan kijken. Naast een alarm is Leeo ook een lamp. Hier zul je meer van merken aangezien je rookmelder hopelijk niet dagelijks afgaat. De lamp is vrij fel, maar met de ring aan de buitenkant kun je ‘m gemakkelijk dimmen. Als je nog meer sfeer wilt kun je ‘m ook in één van de zestien miljoen kleuren laten schijnen.