De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Nieuwe hypotheek elke maand goedkoper

Een hypotheek voor huizenkopers wordt elke maand wat goedkoper. Door ontwikkelingen op de financiële markten blijven de rentetarieven maar dalen. Ze zijn historisch laag, zo meldt De Telegraaf.

Een hypotheek voor huizenkopers wordt elke maand wat goedkoper. Door ontwikkelingen op de financiële markten blijven de rentetarieven maar dalen. Ze zijn historisch laag, zo meldt De Telegraaf. De meeste huizenbezitters merken dit echter nog niet in hun maandlasten, omdat zij hun rente jaren geleden voor een hoog tarief hebben vastgezet.

Medio oktober is de gemiddelde hypotheekrente voor tien jaar vast met NHG nog slechts 3,15 procent, blijkt uit de meest recente cijfers van onderzoeksbureau MoneyView. Vooral starters op de woningmarkt profiteren van de steeds lagere rentetarieven. Zij kunnen nu op het meest voordelige moment een huis kopen.

Een hypotheek tijdens de rentevaste periode omzetten is niet altijd voordelig. De bank waar de hypotheek loopt wil de rente die ze de komende periode nog tegoed heeft, graag wel vergoed zien.

Bron: ANP