De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Kinderkamer trends

Wil je dit jaar de kinderkamer aanpakken? Doe het meteen goed: met deze kinderkamer trends maak je er echt iets moois van. In deze blog vertellen we welke materialen, accessoires, kleuren en thema's je goed kan gebruiken om er een prachtige kamer van te maken waar jouw kind heerlijk kan slapen en spelen!

 

Dieren als thema

Fan van een vrolijke look? Daar past deze kinderkamer trend goed bij: ga voor dieren als thema! Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken – hoe meer dieren, hoe beter. Denk aan behang met verschillende dieren als print. Of leuke dierenknuffels en -beeldjes. Met name wilde dieren zijn populair, zoals leeuwen, tijgers, zebra’s en herten. Zo kunnen kids echt op avontuurlijke reis gaan in hun eigen kamer! 

Kinderkamer trends 2021: natuurlijke materialen

In hippe kinderkamers zien we veel natuurlijke materialen terugkomen. Dat ziet er zo stijlvol uit! Denk aan rotan – haal een mooie rotan stoel en rotan opbergmanden in huis. Als je dat wat te saai vindt ogen, kun je denken aan rotan manden met pompons eraan. Ook lichtkleurig hout met een natuurlijke uitstraling past goed, zoals afkomstig uit de Scandinavische woonstijl. Denk aan een bureau in deze stijl of juist het bed! 

Kinderkamer trends qua kleurgebruik

Wat zijn nu de ideale kleuren in de kinderkamer? Zowel bij babykamer trends 2021 als bij kamers voor grotere kinderen komt sterk naar voren om voor natuurlijke en rustgevende kleuren te gaan. Laat felle kleuren achterwege, maar ga liever voor pasteltinten of diepe kleuren. Roestoranje, donkergrijs, beige en warmbruin behoren tot de favorieten. Ook oudroze is een aanrader – een zachte kleur die ook gewoon in de jongenskamer kan, zeker in combinatie met bruin bijvoorbeeld. Weinig poespas qua kleuren dus eigenlijk, daar raak je niet snel op uitgekeken! 

Sfeervolle accessoires

Zorgen voor sfeer past ook zeker bij kinderkamer trends voor 2021. Dat doe je door de kamer gezellig aan te kleden. Zo mag een vloerkleed niet ontbreken in de kinderkamer. Dat is niet alleen comfortabel bij het spelen op de grond, maar staat ook heel mooi in de kamer! Verder is een klamboe bij het bedje geliefd: zo zorg je voor veel meer sfeer. En zet natuurlijk een gezellig lampje bij het nachtkastje, waar warm licht uitkomt!

Stijlvol speelgoed in de babykamer en kinderkamer

Speelgoed vormt uiteraard een belangrijk onderdeel van de kinderkamer! En hoewel heus niet al het speelgoed voor je kind stijlvol hoeft te zijn, is dit toch iets wat we steeds vaker terugzien. De reden om voor stijlvol speelgoed te gaan? Zo vormt het speelgoed veel beter één geheel met de mooie aankleding in de kamer! Waar je aan kunt denken? Let op de kleuren van het speelgoed: passen ze bij het zachte en warme kleurenpalet waar we het hierboven al over hadden? Verder kun je op de materiaalsoort letten: zo ziet houten speelgoed er nu eenmaal fraaier uit dan de plastic variant.

 

Bron en imeer informati en inspiratie om deze artikelen shoppen;  https://www.ikwoonfijn.nl/kinderkamer-trends-2021/