De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Woontrends 2020

Vandaag laten we je de woontrends van 2020 zien, van New Romance en Back to Basic naar Touch of Elegance. Elegante rondingen maken een herintrede in het interieur van 2020. Haal groen in huis met de groenste woontrend van 2020: Urban Gardening! En de woontrend van 2020 Tiny House & Smart Home laat ons zien dat we ook van kleine huizen een heerlijk thuis kunnen maken. Lees snel verder en laat je inspireren!


vtwonen 10-2019 | Woonkamer klassieke inrichting bloementjes behang

New Romance 

DE TRENDS VOOR 2020: WARM, ROND, ZACHT EN ROMANTISCH. De nieuwe romantiek in huis vieren we met materialen zo stevig als een omhelzing, stoffen zo zacht als een streling en kleuren zo intens als een eerste kus.Aaibare stoffen horen bij een romantisch interieur als Romeo bij Julia. Fluweel is zacht en stijlvol, een klassieker die óók harten verovert door de kleuren die in deze stof zo mooi tot leven komen. Het blauwgroene fluweel trekt alle meubels rustig bij elkaar. De kleur komt gebleekt terug in het sprookjesachtige behang, een dynamisch decor. zie ook www.vtwonen.nl

 

 Tiny house & smart home
Steden zijn voller dan ooit en dagen ons uit slim met de beschikbare ruimte om te gaan. Dat vraagt om innovatieve woonoplossingen. De woontrend van 2020 Tiny House & Smart Home laat ons zien dat we ook van kleine huizen een heerlijk thuis kunnen maken. Multifunctionele meubels als een modulaire bank en dynamische eettafel maken van het Tiny House een Smart Home waar we comfortabel thuis komen.

Woontrends 2020


Urban gardening
Haal groen in huis met de groenste woontrend van 2020: Urban Gardening! Onze leefomgeving verstedelijkt en natuur maakt plaats voor woningbouw. In 2020 halen we de natuur naar binnen door ons te omringen met planten in verschillende soorten en maten. Beleef het Urban Gardering gevoel in je eigen interieur en maak van je huis een groene oase waar de liefde voor de natuur tot leven komt!


back to basic
Doe een stap terug en vind de rust in huis in de woontrend van 2020: Back to Basic. Laat je verwonderen door het alledaagse en vind schoonheid in de kleine dingen. We trekken ons terug uit de digitale bubbel en schenken aandacht aan elkaar én de planeet in het basic interieur. Zachte aardetinten, duurzame materialen & natuurlijke elementen zijn onmisbaar in de Back to Basic woontrend van 2020B


Touch of elegance
Elegante rondingen maken een herintrede in het interieur van 2020. De softe maar tevens stoere woontrend Touch of Elegance verzacht het interieur met organische vormen, ronde elementen en ovalen blikvangers. Gedurfde, diepe kleurtinten als bruin, aubergine en donkerblauw zetten de zachte vormen kracht bij en geven het interieur een stevige touch. Voor een speels lijnenspel combineren we ronde vormen met strakke elementen en geven we het interieur van 2020 een eigen karakter.


Down to earth
Het interieur van 2020 maak je compleet met harde materialen als marmer, gegoten acryl, versteend hout en keramiek. Deze, veelal natuurlijke, materialen hebben een unieke uitstraling en geven het interieur in een handomdraai karakter en persoonlijkheid. Combineer deze Down to Earth materialen met warme texturen als wol en grof geweven stoffen om het geheel te verzachten.


Perfectly imperfect
In 2020 laten we perfectie varen en vinden we schoonheid in imperfectie. Asymmetrische vormen, rustieke, doorleefde meubels en pure accessoires als souvenirs van gemaakte reizen en droogbloemen verwarmen het interieur. Ze laten zien dat er wordt geleefd én door wie. In de woontrend Perfectly Imperfect decoreren we ons interieur met spullen met een verhaal: zoals herinneringen ons leven verrijken, verrijken deze dierbare spullen het karakter van het huis en maken het een thuis.

Tranquil dawn: de kleur van 2020
Laat je verwonderen door Tranquil Dawn: door Flexa verkozen tot de trendkleur van 2020. Deze frisse lichtgroene tint is geïnspireerd op de zachte tinten van het ochtendgloren en straalt rust en sereniteit uit. Tranquil Dawn brengt ons terug naar de basis in een wereld die steeds hectischer wordt. Combineer Tranquil Dawn met uiteenlopende kleurenpaletten en laat je verrassen door de trendkleur van 2020! 

Bron: https://www.eijerkamp.nl/woontrends-2020/inspiratie-woontrends-2020/