De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Verf of behang?

Als je gaat verhuizen of je bent toe aan iets nieuws op de muur, dan grijp je naar verf of behang. Even aan de slag en geniet van een hele nieuwe sfeer in je interieur. Maar welke van de twee kun je nu het beste kiezen? Wij geven je de voor- en nadelen van schilderen en behangen.

Trakteer je huis op een mini-make-over met verf of behang. Kleine moeite en een groots effect! Maak je huis extra mooi met behang. Ga voor grafisch of kies voor subtiele patronen en texturen. Ook verf doet de truc. En onthoud: een pot vol kleur is goedkoper dan een nieuwe bank! Speel je graag op zeker? Combineer dan binnen een kleurfamilie. Dat kan niet fout gaan.

Behangen
Een duidelijk voordeel van behang is dat er meer variatie van is. Je hebt naast allerlei mooie kleuren, ook nog allemaal printjes, motieven, maar ook structuren. Je kunt er dus veel meer mee variëren dan met verf. Daarnaast gaat behang zo’n vijf tot tien jaar mee, wat heel lang is.

Behang heeft echter ook zijn nadelen. Het is namelijk wel duurder dan verf. Ook is het net iets lastiger aan te brengen. Als het niet goed gedaan is, zie je strepen of lijmbubbels.

Verven
Verven is daarentegen makkelijker. Ook hier kun je banen zien, maar die zijn makkelijk weg te werken. Het is daarom ook een stuk sneller. Daarnaast kun je makkelijker veranderen van kleur: je verft gewoon over de vorige kleur heen.

Een muur moet echter wel vaak opnieuw geverfd worden, iedere drie tot vijf jaar. Hierdoor kan het op de lange termijn wat duurder zijn, maar op de korte termijn is het een stuk goedkoper dan behang.

Bon: https://www.eigenhuisentuin.nl/doehetzelf/verven/schilderen-verf-of-behang