De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Moooi behang

Behang is er in alle soorten, en kan een prachtig kunstwerk zijn op je muur. Arte Wallcovering kennen we van hun sophisticated en stijlvolle behang. De 'De Extinct Animals behang Collectie' is een samenwerking tussen Moooi, mede opgericht door Marcel Wanders, en Arte Wallcovering. Dit is de eerste keer dat deze twee merken samenwerken, en het resultaat is schitterend, kijk snel voor inspiratie!

roomed-moooi-behang 

 

Arte introduceert Moooi
Het Nederlandse Moooi behang werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de Milaan Design Week in 2018. De collectie is ontworpen door Marcel Wanders van Moooi en is in samenwerking met het Belgische luxe behang merk ARTE uitgebracht. Alhoewel de schoonheid van de behangpapieren eruit springt zijn er ook Moooi tapijten en stoffen uitgebracht in deze collectie.

Een ode aan uitgestorven dieren
Marcel Wanders wilde het verhaal van vergeten en uitgestorven dieren vertellen op een unieke en creatieve manier. De ontwerper reisde de wereld rond om alle musea te bezoeken die beelden hadden van uitgestorven dieren. Indrukwekkende oude tekeningen van ontdekkingsreizigers laten zien hoe deze eruit zagen. Op basis van deze inspiratie werd het Museum van Uitgestorven Dieren opgezet door Moooi - een tentoonstelling en collectie van producten die als een ode dienen aan uitgestorven dieren. De visie van Moooi is om hiermee uitgestorven dieren te eren en diversiteit in de natuur te vieren.

De Extinct Animals Collectie
De zogeheten “Extinct Animals” collectie zit vol met dierlijke kenmerken zoals vacht, veren of huid. Wij hebben onze favorieten uitgezocht:

 

Menagerie of Extinct Animals

Neem de tijd en vind alle tien uitgestorven dieren van de Moooi behang collectie in een beeld.

 

Dwarf Rhino

Dit suede 3D behang voelt alsof je het lijf aanraakt van de robuuste Dwarf Rhino.

 

Pattern 

Dodo Pavone

Dit is 3D behang van zacht suede en eert de uitgestorven Dodo Pavone. 

 


Blushing Sloth

Een stil en rustig dier, de Blushing Sloth, had een prachtige vacht met een unieke gloed die verwerkt is het behang.

 

 

https://www.demooistemuren.nl/nl/blogs/blog/moooi-behang/