De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Woontrends 2015

Woontrends zijn zo veranderlijk als het weer, maar zijn toch inspirerend, vooruitstrevend en gewoon leuk om te volgen. Want wie wil er nou niet een kijkje in de toekomst? 2014 is nog maar twee maanden oud, maar toch zijn we alvast voor je op zoek gegaan naar de woontrends voor 2015. Wat kunnen we verwachten op het gebied van prints, kleuren en materialen?

Botanische prints
Haal de natuur letterlijk in je interieur met natuurlijke vormen en producten.

Goud – Decayed
Goud, dé kleur die voor een verweerde look zorgt. Ook andere metalen zoals koper blijven een trend. Wanneer je deze kleuren gebruikt, komt er een industrieel interieur tevoorschijn.

Ambacht
Handwerk blijft hot! Er is meer waardering voor materialen en persoonlijke producten worden weer van zolder gehaald. Mandwerk wordt het helemaal voor het jaar 2015 en niet te vergeten het handweefgetouw. De eenvoud van prachtig geweven hennep, met grafische vormen.

Volume en futuristisch kleurgebruik
Een opvallende trend in het interieur is het gebruik van losse en gestapelde elementen. Opgerold of ingepakt met touw, het kan allemaal. Het geeft een enorm volume aan meubelstukken. Vanaf nu beginnen we met de kleur in het interieur. De kleur inspireert de keuze voor welke materialen we gaan. In 2015 gaan we voor een intens kleureffect. Jij ook?

Bron: 1| Barb’s Botanical Garden 2| Brostecopenhagen 3| Homelife 4| vtwonen