De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Interieurtrends 2021

Het jaar is alweer bijna voorbij. Wat zijn de woontrends voor het nieuwe jaar? We geven je vandaag 4 interieurtrends voor 2021. Niet om je meteen je hele interieur om te laten gooien, maar om je inspiratie te geven en zo jouw eigen woonstijl te helpen ontwikkelen. Lees meer over Japandi en Bright Bubble, en hoe je een duurzame wereldreis kan maken...in je eigen huis!

Interieurtrend 1: Duurzaamheid
Duurzaamheid lijkt in 2021 een nog belangrijkere rol te spelen. Steeds meer mensen kiezen voor gerecycled materiaal of een meubel dat tijdloos is en daardoor langer meegaat. Ook allerlei woonmerken spelen in op deze trend. Een voorbeeld daarvan is Cor Unum, hét adres om bijzonder, duurzaam verantwoord keramiek van (on)bekend Nederlands ontwerp talent te scoren.

Welke interieurtrends kun je in 2021 verwachten? Vtwonen hoofdredacteur Nicolette Fox brengt je op de hoogte 

Interieurtrend 2: Werelds
Ook gaan we dit jaar op wereldreis in ons eigen huis, zo luidt een van de interieurtrends van 2021. Door meubels en accessoires vanuit Afrika tot Zweden te combineren, creëer je een heel bijzonder gevoel in je huis. Hier hoort een intens kleurenpalet bij, gecombineerd met aardetinten voor een mooi en zacht geheel. Diepe tinten als chocoladebruin, kastanjerood en indigoblauw zorgen voor een geborgen gevoel. Ook worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd, zoals bijvoorbeeld onbewerkt hout met glimmend satijn, naast chic messing, ruig beton en stevig weefsel. Hoe sterker het contrast, hoe groter de wow-factor.’

Interieurtrend 3: Japandi
De Japandi-woonstijl is een beetje van Japan en een beetje van Scandinavië. Twee landen die geografisch mijlenver uit elkaar liggen, maar toch verrassend veel met elkaar gemeen hebben. Het is een sobere woonstijl met mooie contrasten. Denk bijvoorbeeld aan organische vormen, neutrale kleuren en teddyzachte stoffen. Ook tegels passen perfect in de Japandi-stijl. De gladde oppervlakten hebben iets cleans, wat zorgt voor een opgeruimd gevoel.


Interieurtrend 4: lichte en knuffelbare stoffen
In deze roerige Corona-tijden hechten we meer dan ooit waarde aan een fijn thuis. Daar horen lichte tinten, ronde vormen, en knuffelbare stoffen zoals wol en linnen bij. Naast rechte vormen in een woonkamer, staat tegenwoordig altijd iets ronds, om het wat zachter te maken. We noemen deze lichte stijl ook wel de Bright Bubble, die staat voor rust en een lege pagina, oftewel een nieuw begin. Het resultaat is een fris huis waar zacht, soepel en simpel de leiding nemen.

Bron: https://www.vtwonen.nl/inspiratie/woontrends-2021-nieuwe-interieurtrends/