De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Paasboom versieren

Bij Pasen horen allerlei verschillende tradities. Een mooi gedekte paastafel is er daar een van, maar ook de paasboom mag eigenlijk niet ontbreken. Hoe style je deze, zodat-ie past in het interieur? Met deze tips kun je de paasboom versieren op drie verschillende manieren.

Paasboom versieren? Zo style je de takken op unieke wijze

null Beeld Unsplash  


Paasboom versieren: de traditionele wijze
Denk aan Pasen en de kans is groot dat er vrolijke kleuren zoals geel, wit, roze, violet en grasgroen in je opkomen. Deze kleuren passen als geen ander bij de feestdag en zien we dan ook jaarlijks terug. Als je een traditionele paasboom versieren wilt, mag versiering in deze kleur dan ook niet ontbreken. Zet allereerst de takken in een vaas. Een witte variant dient als perfect pallet om te knallen met kleur. Een rotan vaas past ook perfect.

Ga voor een monochrome, traditionele versiering door één paaskleur te gebruiken. Gele papieren eieren met gele linten, bijvoorbeeld. Liever een verscheidenheid aan kleur? Combineer de typische kleuren dan gewoon, voor een vrolijk resultaat dat Pasen schreeuwt. Laat de kleur terugkomen in de tafelsetting tijdens het ontbijt, met servetten en een boeket bloemen, voor een nog vrolijker effect.

Minimalistische paasboom
Liefhebbers van een wit, rustig en neutraal kleurpalet hoeven niet te vrezen voor een doorn in het oog. De typische paaskleuren hoef je namelijk niet per se in huis te halen om een feestelijk effect te creëren. Integendeel. Maak er gewoon een minimalistische boom van. Versier de takken in dit geval met hangers van papier, simpele witte eieren of linten van goud die je speels ophangt.

Als je toch een subtiel statement wilt maken, kun je de vaas daarvoor inzetten. Kies voor een stoere zwarte variant, waarmee de paasboom direct een Japandi uitstraling krijgt. Rotan past ook perfect in de minimalistische stijl, net als een marmeren of simpele glazen vaas. Een lint erom maakt het geheel af.

Design paasboom
In een interieur dat de design woonstijl ademt, past een idem paasboom. De basis van een design interieur is vaak wit of een variant daarvan, aangevuld met kleuren als zwart, grijs, roze, groen en felle tinten. Patronen in stoffen zie je niet vaak, maar wel komen er grafische prints en strakke lijnen in terug. Deze kenmerken kun je zonder pardon doorvoeren wanneer je de paastakken versiert.

Een witte vaas is hierbij de juiste keuze. Ga voor stoer en strak, met enkele zwarte versieringen her en der in de takken. Dit steekt strak af tegen de witte vaas. Mag het iets fleuriger? Maak dan een opvallende versie, door er juist felgekleurde paaseieren in te hangen. Zet de vaas op tafel als daar ruimte voor is. Plaats hem anders op een strakke, bijvoorbeeld glazen kruk. Zo oogt het geheel haast als een kunstwerk. 

Bron: https://www.vtwonen.nl/diy/paasboom-versieren-zo-style-je-de-takken-op-unieke-wijze~8e23ea5