De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Koper in de badkamer

Ben je op zoek naar een verrassende, trendy touch voor in de badkamer? Koper geef direct een prachtige en luxueuze uitstraling, en combineert goed bij een heleboel kleuren. Ga je voor een frisse look in de badkamer? Combineer koper dan met wit en andere lichte kleuren. Voor een stoere en robuuste uitstraling zorg je voor een donkere accentkleur met bijvoorbeeld de tegels of de kleur op de muur. Welk inspiratiebeeld spreekt jou het meeste aan?

Koper combineert goed bij een heleboel kleuren. Maar zorg vooral dat je niet teveel koper toevoegt en doorslaat in het doorvoeren van je koperlook. Want less is more! Juist een paar koperen accenten zorgen er voor dat ze in het oog springen.

 douche-koper-badkamer.jpg

1. Wastafelkraan van koper
Er wordt al een tijdje geĆ«xperimenteerd met de kleur van wastafelkranen. Een paar jaar geleden werd zowel de gouden als de zwarte variant erg populair. Maar dit seizoen staat ook de koperen kraan weer in de aandacht. Het ziet er prachtig uit bij een minimalistische inbouwkraan, maar ook bij een strakke verhoogde wastafelkraan of een opbouwkraan in een sierlijke boog.

koperen wastafel


2. Badkameraccessoires met koperen details
Pas de accessoires in de badkamer aan op de koperen wastafelkraan om zo een mooi geheel te vormen. Zoals een ronde spiegel met een stoer koperen frame eronder. Dit is toch een perfecte match? Je kunt ook kiezen voor een zeeppompje, dienblad of vaas met koperkleur. Een paar subtiele details zijn al genoeg.
Koperen ladder
3. Koperen douchekraan
Als een koperen wastafelkraan je aanspreekt, word je vast ook enthousiast van een douchekraan in deze kleur. Vooral op een witte of zwarte ondergrond van tegels springt dit materiaal er helemaal uit. Het geeft de moderne inloopdouche meer sfeer en persoonlijkheid. Je kunt een koperen badkamerkraan natuurlijk ook goed gebruiken in een badkamer met een retro of vintage uitstraling. Kijk dan eens naar de producten van geborsteld koper.

Koperen kraan badkamer 


4. Douchekop met koperkleur
Bij een koperen douchekraan hoort eigenlijk ook een bijpassende douchekop. Vooral een grote ronde of vierkante regendouche oogt door deze kleur nog luxer. Je kunt zowel kiezen voor een minimalistische inbouw variant als voor een complete opbouw set. Kijk goed welke stijl het beste past bij de rest van de badkamer.

koper-badkamer.jpg 


5. Koperkleurige handdoek radiator
Ben je niet bang om een statement te maken met dit opvallende materiaal? Ga dan voor een handdoek radiator van koper. Dit zal zonder twijfel de nieuwe blikvanger worden in de badkamer. Koop een mooie design radiator of ga zelf creatief aan de slag met koperen buizen. Maak het af met handdoeken die qua kleur goed passen bij de koper tint.

koperen radiator badkamer-2 

Bron:  en https://www.thestylebox.nl/koper-in-badkamer/ https://woonstijl.nl/woonruimte/badkamer/koper-in-de-badkamer-voorbeelden-en-inspiratie/