De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Regenton

Heb jij al een regenbestendige tuin? Een van de meest eenvoudige manier om regenwater te benutten is het plaatsen van een regenton. Een regenton zorgt in droge periodes voor een (kleine) voorraad regenwater om de planten water te geven.Vandaag vertellen we meer over het gebruik en nut van een regenton. En we hebben een paar mooie exemplaren voor je geselecteerd.

De regenton is een regenwaterbuffervoorziening die gemakkelijk te installeren is bij woningen. Het is de meest eenvoudige manier om regenwater te benutten. Het regenwater zal in de meeste gevallen gebruikt worden voor het begieten van planten op het balkon of in de tuin. Regenwater is zacht en dat is goed voor de planten en bovendien bespaar je zo op drinkwater.

Regentonnen zijn in allerlei vormen en maten te koop met een capaciteit tot ca. 200 liter daarnaast bestaan er ook regenwaterzuilen en regenwaterschuttingen. Zet de regenton op een verhoging om zo makkelijk een emmer of gieter onder het kraantje te kunnen zetten.

GARANTIA Regenton Stone 2in1 grafiet 350 l

GARANTIA Natura Arctic 2in1 regenton wit 350 l

 


 

Pure raindrop regenton oker buiten 70 liter 

 Regenton Slim Beige 650 liter

 Regenton Slim Beige 650 liter

 

regenton kopen kleine tuin 

design regenton Elho Green Basics 


Bij hevige regen zal de ton snel overlopen, daarom moet de regenton voorzien worden van een overstort (vulautomaat). Het is aan te raden om een bladvang te plaatsen. Er bestaan systemen waarbij de bladvang gecombineerd is met de vulautomaat.

Bevriezing is een risico. Houten tonnen kunnen hierdoor onherstelbaar beschadigd raken. Het plaatsen van kurken die boven in de ton op het wateroppervlak blijven drijven kan schade door bevriezen voorkomen. Naast de klassieke houten ton zijn er diverse kunststofmodellen in de handel die minder gevoelig zijn voor vorst. Regentonnen zijn te koop bij de lokale tuinwinkel of online te bestellen.


 

Bron en meer info: https://groenblauwenschede.nl/bewoners/maatregelen/?id=88