De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Sneeuw checkt dakisolatie

Komende dagen valt er waarschijnlijk op diverse plaatsen in nederland weer sneeuw. Sneeuw is leuk, en soms lastig, maar tevens een perfecte isolatiecheck voor het dak. Door de sneeuw op het dak kun je namelijk zien of het dak wel goed geïsoleerd is. Bij een goede isolatie van het dak kan er geen warmte verloren gaan via het dak, de sneeuw blijft dan dus een stuk langer liggen. Lees hier meer over een goede dakisolatie.
Naast dat sneeuw er erg mooi uit ziet en het voor kinderen vooral leuk is om in te spelen, heb je er als volwassenen ook wat aan. Sneeuw kan erg vervelend zijn, vooral in het verkeer, maar daarnaast is het eigenlijk ook een handig hulpmiddel. Door de sneeuw op je dak kun je namelijk zien of het dak wel goed geïsoleerd is. Bij een goede isolatie van het dak kan er geen warmte verloren gaan via het dak, de sneeuw blijft dan dus een stuk langer liggen. Als je dak niet goed is geïsoleerd, dit kan het hele dak zijn of op sommige plekken, dan zal de sneeuw sneller smelten. Dit komt doordat er warmte door het dak heen gaat en hierdoor wordt de sneeuw ook warm en verdwijnt het eerder. Zijn er plekken op het dak waar de sneeuw al verdwenen is? Dan kun je er toch een keer over nadenken om je dak te laten isoleren of opnieuw te laten isoleren. Het kan namelijk ook zijn dat de eerdere dakisolatie niet goed is uitgevoerd en hierbij wat steken zijn blijven liggen. 

Dakisolatie zorgt voor een mooie besparing op uw energierekening
Als je dak niet goed geïsoleerd is, dan kan er veel warmte verloren gaan. Warmte stijgt namelijk op naar boven en bij een niet geïsoleerd dak, gaat deze warmte zo weg. Op deze manier zit je eigenlijk voor niets te stoken en zo betaal je veel meer aan stookkosten dan eigenlijk nodig is. Door je dak goed te laten isoleren kun je ervoor zorgen dat je veel bespaard op uw energierekening. Dit komt doordat er dan geen warmte meer verloren gaat via het dak en hierdoor blijft de warmte veel beter binnen. Lees meer over een goede dakisolatie op http://www.energie-control.nl/sneeuw-perfecte-isolatiecheck-dak/