De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Thuis buiten spelen

April doet wat het wil...na een paar mooie zonnige dagen 2 weken geleden is het alweer ruim een week grauw en grijs. Niet echt lekker weer om buiten te spelen, maar ook geen zin om op de bank te hangen. Wat zou het dan mooi zijn als je kinderen binnen wat actiever kunt spelen. Hang bijvoorbeeld turnringen of een klimnet aan het plafond. Of zet een vintage turnbok of -paard in de kamer - dit ziet er ook nog eens prachtig uit! Hoe zorg jij dat jij of je kinderen genoeg beweging krijgen, ook thuis?

Binnen spelen
Hoe heerlijk als je binnen een plek hebt om lekker actief te spelen. Zoals bijvoorbeeld in dit prachtige oude schoolgebouw uit de vtwonen binnenkijk special. Een hal waarin je kunt hockey-en en slaapkamers zo hoog dat je er makkelijk turnringen in kunt hangen. Met wat turnmatten eronder, de ideale binnenspeelplek. Dat wil toch ieder kind wel? Ook in deze kamer kunnen kinderen hun energie kwijt als het buiten regent. De turnbok past helemaal in het stoere jongenskamer plaatje.

&suus kinderkamer

&suus kinderkamer

 

Zelf aan de slag?
Speur marktplaats af voor tweedehands klimrekken, turnmatten en bijvoorbeeld schommels. Een schommel kun je namelijk ook kwijt als je kleiner woont, bijvoorbeeld In de deuropening. Een klimrek tegen een leeg muurtje kan ook altijd wel. Schilder het klimrek in dezelfde kleur als de muur, dan valt hij minder op. Een hoogslaper? Een klimtouw ernaast om omhoog te komen is een leuk alternatief voor het trappetje. En dan een goed boek en oordopjes voor jezelf als zij zich boven vermaken.

&suus kinderkamer 

 Bron: https://www.vtwonen.nl/bloggers/in-huis-buiten-spelen/