De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Houtkachels

Er komen weer erg koude dagen aan. Dan wil je uiteraard graag dat je binnen lekker warm zit. Met een houtkachel kun je snel je huis verwarmen, het geeft een gezellige sfeer en er zijn prachtige design exemplaren te koop! We hebben er een paar geselecteerd voor je, kijk snel!



Invicta Houtkachel Altaïs

Invicta Houtkachel Altaïs

Invicta gietijzeren houtkachel ÎlotInvicta gietijzeren houtkachel Îlot

Nordpeis houtkachel Ronda 160

Nordpeis houtkachel Ronda 160

Houtkachels in vele soorten en maten
De houtkachel is populair. De huidige toestellen zijn een sfeerbepalend object in huis en zorgen door hun hoge rendement (tot wel 80%) voor genoeg warmte om een behoorlijke ruimte te verwarmen. Niet voor niets zijn dit soort kachels erg populair in koude Scandinavische landen. De moderne houtkachels zijn er in vele soorten en maten. Van klassieke gietijzeren toestellen, tot gesloten design kachels met grote glazen ruiten en voorzien van de laatste verbrandingstechnieken. Vrijstaande houtkachels, hangende houtkachels, met of zonder zichtbare schoorsteen, van gietijzer, staalplaat of bekleed met speksteen of keramiek. Lees hier meer over de werking van houtkachels

Duurzaam het huis verwarmen met een houtkachels
De hedendaagse houtgestookte kachels zorgen voor duurzame warmte, hout is immers een hernieuwbare grondstof. Bovendien kan een afsluitbaar toestel een rendement van meer dan 80 procent halen. Houtkachels passen dan ook prima bij een milieubewuste leefstijl. Wanneer ze goed worden gestookt, dragen ze niet bij aan het broeikaseffect en kunnen ze een flinke besparing opleveren. Extra milieuvriendelijk zijn de kachels met secundaire verbranding die de vrijkomende rookgassen naverbranden zodat de uitstoot maximaal schoon is.

 

Ben je op zoek naar een houtkachel die bij jou past? Op deze website kan je alles vinden over op houtgestookte kachels voor elk budget. Hier vind je veel soorten houtkachels van verschillende merken en kan je gratis informatie aanvragen.